• fu'a_ulu

O lamatiaga eletise ma le puipuia o pusa afifi i le teuina ma felauaiga

Faatasi ai ma le atinaʻe i tausaga talu ai nei, ua avea Saina ma faʻavae gaosiga o taga pusa.Ae ui i lea, e sili atu i le 80% o atigi pusa o loʻo gaosia i Saina o loʻo faʻatau atu i fafo, ma o manaʻoga o maketi mai fafo mo pusa pusa o loʻo faʻatupulaʻia ma maualuga atu, faʻatasi ai ma le faʻaauauina o le faʻalauteleina o galuega faʻapipiʻi ma le fua ma le faʻaaogaina lautele o pusa pusa i totonu o pusa tetele. , fa'afefea ona pulea ma puipuia le fa'aleagaina e mafua mai i le eletise fa'amau i totonu o atigi pusa pusa oloa fa'apipi'iina ua fa'aosofia ai le to'atele i Europa ma le Iunaite Setete.Ina ia pulea lelei le tulaga lelei, taumafai mo se maketi tele i fafo, ma ia mautinoa le saogalemu o le felauaiga o oloa, e matua taua lava le malamalama i le afaina ma le puipuiga o le malamalama o le eletise eletise e gaosia i le teuina o oloa.O le afaina o le eletise eletise ua matuaʻi gauai atu i le gaosiga o fale gaosi oloa, ae i le teuina ma le felauaiga o oloa afifi, o le afaina ma le puipuia o le eletise eletise o se sootaga vaivai.

Mafua'aga ole eletise tu'u ile teuina o oloa E lua mafua'aga autu ole eletise fa'aletonu:

O le tasi o le mafuaʻaga i totonu, o lona uiga, o le faʻauluina o le mea;O le lona lua o le mafuaʻaga i fafo, o lona uiga, o le feteʻenaʻi, taʻavale, ma le aʻafiaga i le va o mea.O le tele o le afifiina o oloa o loʻo i ai tulaga faʻalotoifale o le gaosiga o le eletise, faʻaopoopo i le teuina e le mavavaeeseina mai le taulimaina, faʻapipiʻiina, ufiufi ma isi gaioiga, o lea o le afifiina o le a mautinoa lava e maua ai le feteʻenaʻiga, taʻavale, aʻafiaga ma isi.O le afifiina palasitika o oloa lautele e faigofie ona maua ai le eletise tumau ona o le feteʻenaʻi i le taimi o le faʻaputuina.

O le afaina o le eletise eletise i le teuina o oloa afifi e aoina i luga o le afifi e fausia ai se maualuga eletise eletise, lea e faigofie ona gaosia ai aloiafi eletise.O lona afaina e masani lava ona faʻaalia i ni vaega se lua: muamua, e mafua ai faʻalavelave faʻaleagaina.Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea o loʻo i totonu o le afifi o mea e mu, ma pe a oʻo atu le ausa o loʻo tuʻuina atu e latou i se vaega o le ea, pe a oʻo atu le pefu malosi i se faʻatonuga faapitoa (o lona uiga, le faʻatapulaʻaina o le pa), o le a pa pe a fetaui. se aloiafi eletise.O le lona lua o le tulaga o le te'i eletise.E pei o le eletise eletise maualuga le lafoaia i le faagasologa o le taulimaina, e aumai ai le le mautonu o le eletise i le tagata faʻatautaia, lea e tupu soo pe a faʻapipiʻiina oloa palasitika i totonu o le faleteuoloa.I le faagasologa o le taulimaina ma le faaputuputuina, o le eletise eletise maualuga e mafai ona faʻatupuina ona o le malosi o feteʻenaʻiga, ma e oʻo lava i le tagata faʻapipiʻi e tuʻituʻi i lalo e le eletise eletise.

O auala nei e masani ona faʻaaogaina i le teuina o mea faʻapipiʻi e puipuia ma pulea ai le afaina e mafua mai i le eletise eletise:

1. O le afifiina e tatau ona pulea i le mamao e mafai ai e le maua ai le eletise.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina le vai mumu, e tatau ona faʻatapulaʻa lona lulu malosi i totonu o le pusa afifi, pulea lona faʻapipiʻiina ma le laʻuina o auala, puipuia le leakage ma le faʻafefiloi o oloa suauʻu eseese, ma puipuia le faʻaogaina o le vai ma le ea i totonu o le paʻu uamea.

2. Faia ni faiga e ta'ape ai le eletise fa'atutu i se taimi vave e alofia ai le fa'aputuina.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi se masini faʻavae lelei i luga o meafaigaluega e pei o le tagofiaina, faʻateleina le susū o le fale faigaluega, faʻapipiʻi se fola o le taʻavale i luga o le eleele, ma faʻapipiʻi vali faʻataʻitaʻi i luga o nisi meafaigaluega.

3. Fa'aopoopo i ai se aofa'iga o le tau fa'asagatau i le tino ua molia e 'alofia ai le si'itia o le voluma fa'amau (e pei o le induction electrostatic neutralizer).

4. I nisi tulaga, o le faaputuputuina o le eletise eletise e le maalofia, ma o le vave oso aʻe o le eletise eletise o le a oʻo lava ina maua ai aloiafi eletise.I le taimi nei, e tatau ona faia ni faiga e alu ai ae le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le avanoa o loʻo teuina ai vai e mu e faʻatumuina i kesi lemu, faʻapipiʻi se masini faʻailo, ma faʻaogaina se masini faʻafefe, ina ia le mafai e le kesi mu poʻo le pefu i le ea ona oʻo i le tapulaʻa pa.

5. I nofoaga e iai lamatiaga o le afi ma le pa, e pei o nofoaga e teu ai oloa mataʻutia, e ofuina e le aufaigaluega seevae faʻamalosi ma lavalava faigaluega eletise, ma isi mea, e faʻaumatia ai le eletise eletise e feaveaʻi e le tino o le tagata i le taimi.

3


Taimi meli: Apr-13-2023